XIII ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СТРАТЕГИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА И ИНВЕСТИЦИИ 2018 – КОХЕЗИЯ И СВЪРЗАНОСТ“
фев 28, 2018

Тринадесетото издание на годишната конференция в сферата на стратегическата инфраструктура и инвестициите в България се проведе на 27 февруари 2018 г. в зала  Sofia Event Center. Организатор на мероприятието беше ГРАДЪТ Медиа Груп, а ДЖИ ПИ ГРУП АД бе основен спонсор. Тазгодишният форум беше фокусиран върху състоянието, развитието, финансирането и инвестициите в сектор свързаност. Представители на ресорните министерства и агенции, водещи експерти и бизнеса обсъдиха състоянието и предизвикателствата на стратегически инфраструктурни проекти, организацията на работа и качеството на строителството. Бяха дискутирани тенденциите, политиките и стратегиите при планирането и финансирането на транспортната и екологичната  инфраструктура на страната. Работната програма беше разделена на следните панели: европейска перспектива за Западните Балкани, академичен анализ на кохезионната политика и ползите за региона от реализиране на коридор 8, транспорт и транспортна инфраструктура България 2014-2020: Пътища и транспорт и транспортна инфраструктура България 2014-2020: Железници.

Във времето на първото българско председателство на Съвета на ЕС, темата за развитието на инфраструктурата в България беше разгледана от специфичен  ъгъл – свързаност на Европа с Азия, европейска перспектива и свързаност за страните и гражданите от Западните Балкани в период на реформа на кохезионната политика.

 


ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече