СТРОЕЖЪТ НА МЕТРОСТАНЦИЯ 23 – АЕРОГАРА СОФИЯ БЕШЕ ПОСЕТЕН ОТ АВСТРИЙСКИ ДИПЛОМАТИ
окт 31, 2014

По покана на г-н Росен Плевнелиев на 30 октомври на официално посещение в България дойде президентът на Р Австрия – г-н Хайнц Фишер. Делегацията от дипломати, съпътстваща държавния глава, посети новоизграждащата се метростанция при софийското летище, част от I метродиаметър на столичната подземна железница. Официалните гости бяха посрещнати лично от кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова, и изпълнителния директор на „Метрополитен“ ЕАД – г-н Стоян Братоев.

Те представиха в детайли начинът на строителство на метростанция 23, както и запознаха присъстващите с останалите проекти за разширяване на метрото в София. Г-н Братоев разясни технологиите на изгражданите трасета – подземно и надземно (тип естакада), напредъка по изграждането на строящите се в момента станции, както и идеите, осъществими в близко бъдеще.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече