СТОЛИЧНИЯТ КМЕТ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА 14 МЕТРОСТАНЦИЯ
окт 30, 2014

Столичният кмет Йорданка Фандъкова направи внезапна проверка на 14-та метростанция в жк „Младост“ днес. Тя пристигна заедно с Изпълнителния директор на Метрополитен ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев, за да се запознае с етапа на строителните дейности към момента. Тази част от разширението на метрото от жк „Младост” 1 до Бизнеспарка в „Младост” 4 е изпълнена близо 70%. Напълно е положен и бетониран релсовият път на 14 и 15 метростанция, както и е направена връзката между 14 и действащата в момента 13 метростанция. Напълно са изградени служебните помещения и вътрешните електрически системи. В момента се изпълняват специалните силно и слаботокови системи, облицовки, настилки и окачени тавани. Предстои монтирането на 8 ескалатора и асансьора.

Метростанция 14 е ситуирана под бул.”Александър Малинов”. Започва от кръстовището с бул.”Андрей Ляпчев” и свършва малко след кръстовището с ул.”Свети Киприян”. Общата и дължина е 171 м. Състои се от два вестибюла и перони по 100 м. Входовете към нея са общо шест, като два от тях са от двете страни на кръстовището с ул. „Свети Киприян”, а останалите четири са от всяка страна на кръстовището с бул. „Андрей Ляпчев”.

Метростанция 14 е част от отсечката, включваща двупътен метротунел и две метростанции, които се изграждат от „Джи Пи Груп“ ООД. Строителството на по-голямата част от трасето, с дължина 901м, е изпълнено по Милански способ.

При благоприятни метерологични условия до 20 ноември се очаква да се пускане за движение бул. „Ал. Малинов”. Трябва да приключи и участъка от ул. „Обиколна” в кв. „Дружба”. През 2015 г. ще започне разширението на бул. „Александър Малинов” през 2015 г, каза Йорданка Фандъкова при посещението си.

14 и 15 метростанция са част от мащабния Проект за разширение на метрото в София, финансиран от ОТ „Транспорт“ 2007-2013 г.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече