СОФИЙСКОТО МЕТРО Е ВЕЧЕ С ТРИ НОВИ СТАНЦИИ
май 08, 2015

Официалната церемония с освещаване на новата отсечка се състоя на метростанция „Александър Малинов“, построена от Джи Пи Груп.

От днес софийското метро е с три километра по-дълго и има три нови станции. То вече достига до Бизнес парка в столичния квартал “Младост 4″. Около 45 000 пътници се очаква да ползват ежедневно тази линия, построена с европейски средства по оперативна програма “Транспорт”.

Еврокомисарят Кристалина Георгиева, премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на общинската фирма “Метрополитен” Стоян Братоев прерязаха лентата, а гости бяха министри, кметове, известни личности и други.

За приноса в изграждането на метрото президента Росен Плевнелиев ще награди шефът на софийската общинска фирма “Метрополитен” Стоян Братоев с орден “Стара планина” – първа степен. Братоев коментира, че приема предложението да получи ордена като награда за всички работили по проекта.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече