СОФИИСКОТО МЕТРО С ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
яну 31, 2018

Столична община и “Метрополитен” ЕАД отбелязаха 20-годишнината на метрото в София в неделя, 28 януари 2018 г. На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метро-трасе с дължина 6,4 км. и 5 станции. През 2017г. 95 милиона са били пътниците в Софийското метро, а за 20 години с метрото са се возили над 2 милиарда души.

Събитието се състоя в станция Константин Величков, която е част от първия пусков участък на софийското метро. Домакините на тържеството, кметът Йорданка Фандъкова и изп. директор на „Метрополитен” проф. Стоян Братоев, бяха поканили на юбилейното честване представители на: Министерство на транспорта, Столичен общински съвет, Столична община, Областния управител и под-управители, бивши кметове на столицата, строители и граждани. Директорът на столичния метрополитен проф. Стоян Братоев награди с благодарствени грамоти заслужили проектанти, инвеститори и строители участвали в строителството на метрото.

Сред наградените бяха и служители на Джи Пи Груп АД: Димитър Панталеев – Директор строителство, Стефан Чонков и Аксенти Аксентиев – Проектови ръководители и Никол Каназирева-Стоева (ПТО).

ОЩЕ НОВИНИ

апр 01, 2024

Позиция на компанията

Позиция на Джи Пи Груп АД във връзка с течащата проверка на Европейската прокуратура.

Прочети повече
яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече