ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ В ЕТРОПОЛЕ БЕШЕ ЗАВЪРШЕНА
ное 25, 2014

Пречиствателната станция за отпадъчни води в гр.Етрополе беше официално открита, като водосвет за здраве, благополучие и успех отслужи Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавраил. Лентата на обекта прерязаха: министър Московски, инж.Богомил Георгиев, зам.министър Красимир Живков и Емил Димитров, а церемонията завърши с изпълненията на ТА “Балканска младост”.

Обектът е част от реализирането на Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр.Етрополе. Общата стойност на проекта е 23 431 363 лв.

На откриването присъстваха: Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавраил, министър Ивайло Московски, зам.министър на околната среда и водите – Красимир Живков, Галя Георгиева, Ирена Коцева и Велизар Енчев – депутати в 43-тото Народно събрание, Ваньо Тодоров – парламентарен секретар в министерство на транспорта, Юлиян Леков – областен управител на Софийска област, Красимир Кунчев и София Торолова – зам.областни управители на Софийска област, Мариета Иванова – главен инспектор на МВР-София област, Цанко Маринов – директор на ВиК София област и други.

Пречиствателната станция разполага с най-модерните за момента инсталации за премахване на фосфор от отпадъчната вода, ултравиолетово обеззаразяване на пречистената вода и обеззаразяване и стабилизиране на отделените утайки чрез полимерни реагенти. Новият биобасейн е снабден с уникална по рода си аерационна система, патент на немска инженерингова компания. Тази иновация ще гарантира пълно биологично пречистване на отпадъчните води при много ниски разходи за електроенергия и реагенти.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече