МЕТРОСТАНЦИЯ АЕРОГАРА ОФИЦИАЛНО БЕШЕ ОТКРИТА С ЦЕРЕМОНИЯ
апр 02, 2015

Метрото вече стига до столичното летище! Метростанция Аерогара официално беше открита с церемония, която започна като епископ Григорий отслужи водосвет за здраве и благоденствие на присъстващите и за успешно завършилия проект. Това е последната станция от първия метродиаметър на Софийския метрополитен.

Премиерът Бойко Борисов, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски и кмета на София Йорданка Фандъкова откриха 5-километровото продължение на първия лъч – от бул. “Цариградско шосе” до аерогарата, от трибуна на перона. Много официални гости и журналисти присъстваха, като след прерязването на лентата от премиера се разходиха по новото трасето с мотриса.

Монумента на Орфей във фоайето на станцията, дело на известния скулптур Крум Дамянов, е дарение от Джи Пи Груп ЕООД.

Влаковете ще бъдат пуснати в движение по новото трасе от 13.00 часа, като ползването му днес ще е безплатно, съобщи шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече