КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И ИВАЙЛО МОСКОВСКИ ИНСПЕКТИРАХА МЕТРОСТАНЦИЯ 23 АЕРОГАРА СОФИЯ
дек 02, 2014

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, вицепрезидентът на Европейската комисия (ЕК) Кристалина Георгиева и министърът на транспорта Ивайло Московски инспектираха строежа на метростанцията на Аерогарата Терминал 2, както и трасето от бул. „Цариградско шосе“ до летище София. Тримата, заедно с журналисти от много медии се качиха във влакче, с което разгледаха изпълняващия се в момента участък. „Възхитена съм от успеха, който е постигнат за толкова кратко време”, каза Кристалина Георгиева и посочи, че този участък е свидетелство затова как е възможно да се спасят пари, които са били почти загубени за България..

Столичният кмет Йорданка Фандъкова уточни, е метролинията до летище „София“ и в кв. Младост трябва да бъдат завършени през 2015 г. По думите й, следващата пролет, в началото на април, трябва да бъде завършена линията до Аерогарата, а в края му и линията до кв. „Младост” 4. „След това продължаваме с линията Черни връх”, допълни още Йорданка Фандъкова.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече