КОМПЛЕКСЪТ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ТЕЖКИ ОСТАТЪЦИ НА “ЛУКОЙЛ“ БЕШЕ ОФИЦИАЛНО ПУСНАТ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ
май 21, 2015

Комплексът е на стойност 2.6 млрд. лв. Мегазаводът в Бургас е известен на специалистите с името Инсталация за хидрокрекинг на гудрона (най-тежкият остатък от преработката на петрол). Новата инсталация ще позволи максимално оползотворяване на скъпата суровина. Извличането на високостойностни продукти от 1 тон нефт ще се повиши от 74% на 90%. При дълбочинната преработка ще се извличат повече дизелови горива и мазут със съдържание на сяра под 1%.

Подобни инсталации има само в седем други страни, сред които са САЩ, Япония и Кувейт.

Джи Пи Груп ООД е един от основните изпълнители на проекта в морския град.

На церемонията присъстваха много официални лица, като лентата преряза премиера Бойко Борисов заедно с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов който пристигна специално за откриването на инсталацията.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече