ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА ПРОВЕРИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА МЕТРОТО В ОТСЕЧКАТА МЛАДОСТ 1 – „БИЗНЕСПАРК СОФИЯ”
апр 28, 2015

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заедно с изпълнителния директор на Метрополитен Стоян Братоев, направи проверка на изпълнението на проекта за разширение на столичното метро в отсечката Младост 1 – „Бизнеспарк София”. „Очаква се с около 20% трафикът да намалее. Смятам, че това ще се случи, защото хората чакат с нетърпение пускането на метрото. Очаква се около 42 – 45 хил. души да ползват допълнително метрото след 8 май. Това е сериозно постижение, което от своя страна ще намали ползването на автомобили и очакваме около 7 000 това вредни емисии годишно да бъдат намалени.“

Джи Пи Груп ООД изпълнява метростанция „Александър Малинов“, като цялата линия до Бизнес Парк София ще бъде официално открита на 8-ми май.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече