ИЗГРАЖДАНЕ НА МЕТРО СТАНЦИЯ ТЕРМИНАЛ 2
юли 03, 2014

Продължава работата по разширенията на софийското метро до летището и до Бизнес парка. До края на годината участъците трябва да бъдат построени, а след това ще започнат и изпитанията на двете нови отсечки. Общата стойност на проекта от “Младост 1″ до “Младост 4″ е 85,4 милиона лева.


Интересно е, че трите метростанции, които представляват разширението, се строят от две различни компании.Плановете са през април догодина метрото да започне да вози пътници до Бизнес парка.


Изпълнението е на финалната права. Година и два месеца след старта на проекта една от фирмите, която работи в по-дългия участък от разширението, твърди ,че са завършени около 70 процента от строително-монтажните работи, а като конструкция – 98 процента. Използва се т.нар. „милански способ за работа“. Това е открит способ, при който най-напред се прави изкопа (траншея), изграждат се стени, после покривна плоча и под защитата ѝ се строи другата част от конструкцията. 


До 25 април 2015 г. участъкът трябва да бъде завършен и готов за експлоатация. Има и интегриран подход към пускането на подземната железница – нови влакове, уточни зам.-кмета по транспорта на Столичната община Любомир Христов. Очаква се с пускането на тази поредна отсечка от софийското метро, движението да бъде облекчено още и в пиковите часове автомобилите, кръстосващи града, да са с 6000 по-малко. 


ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече