„ДЖИ ПИ ГРУП“ ПОСТРОИ „АРЕНА ШУМЕН“
юли 25, 2018

Премиерът Бойко Борисов и кмета на  Шумен Любомир Христов откриха най-голямата спортна зала в града – “Арена Шумен” на 21 юли 2018 г. На откриването на „Арена Шумен“ присъстваха редица официални лица и гости от Шумен, както и изявени спортисти. След официалното срязване на лентата те станаха свидетели на двучасово представление с участието на емблематични български артисти, демонстрации по различни спортове, концерт на Ансамбъл „Българе“, както и местни изпълнители.

Сградата бе построена от “Джи Пи Груп” АД, като тя отговаря на всички изисквания на спортните федерации за провеждане на състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и др. Игралното поле е с размери 30,00м/45,40м, а капацитетът на залата е 1494 души., с възможност за увеличаване с 800 бр. подвижни места, които ще се разполагат върху игралното поле по време на концерти и други масови мероприятия. Изградени са и 285 бр. паркоместа.

Проектът на спортната зала се отличава със своята уникалност – сложна геометрия на пространствените форми, чието изпълнение бе изключително трудоемко предвид обективната невъзможност за използването на модулни кофражни форми. Самото изграждане на конструктивния скелет на сградата се изпълни в условията на прекомерно високи температури, което наложи и промяна в организацията на работния процес вмного кратък период.“ – сподели Стефан Тотев , изпълнителен директор на „Джи Пи Груп“ АД.

Сградата е проектирана с един полуподземен етаж, два надземни етажа и подпокривен етаж с технически и обслужващи помещения, като разгърнатата застроена площ е 5661,49 м².


„Арена Шумен“ разполага с ВИП ложи – 3 бр. помещения за 24 души, още 4 ВИП зали на ниво кота 0, помещения за оператори, помещения за журналисти и коментатори, зала за пресконференции, помещение за допинг контрол, помещение за медицинска помощ, шест съблекални, помещения за треньори и съдии, складови помещения. Предвидени са и  няколко помещения с външен достъп, които биха могли да се отдават под наем – помещения за кафене, магазин за спортни стоки, помещение за фитнес зала, както и оборудвани сауна и парна баня.

ОЩЕ НОВИНИ

апр 01, 2024

Позиция на компанията

Позиция на Джи Пи Груп АД във връзка с течащата проверка на Европейската прокуратура.

Прочети повече
яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече